iC Consulenten d.o.o – Belgrade

integrative | international | innovative

iC grupa je međunarodna konsultantska firma sa sedištem u Austriji u Beču. Jezgro firme, iC consulenten ZT GmbH (iC), je izraslo iz partnerstva inženjera osnovanog 1990. godine i preraslo u vodeću Austrijsku interdisciplinarnu konsultantsku kuću sa aktivnostima u centralnoj i istočnoj Evropi.

Od samog početka, moto iC grupe je “integrative – international – innovative”. iC je oduvek težila da obuhvati širok dijapazon inženjerskih usluga iz oblasti: građevinarstva, saobraćaja, ekologije, vodosnabdevanja/odpadnih voda, geologije, elektrotehnike i mašinstva, da deluje internacionalno sa bazom u Austriji i da tehnološki razvoj bude u prvom planu.

Sledeći interdisciplinarni pristup, usluge iC-a uglavnom objedinjuju inženjerske, ugovorne, ekonomske, finansijske i ekološke aspekte. Eksperti iC-a prihvataju izazove da spajaju naročite inženjerske tehnologije sa savremenim tehnikama upravljanja i obezbeđivanjem kvaliteta s ciljem razvitka i sprovođenja složenih projekata .

iC je i dalje u privatnom vlasništvu gde svi vlasnici ativno sudeluju u radu kompanije. Do 2013. godine, firma je u vlasništvu 20 partnera. Danas, iC Grupa raspolaže sa više od 350 zaposlenih u tri glavne kancelarije u Beču i Salzburgu u Austriji i Ljubljani u Sloveniji, te u više podružnica i ogranaka npr. u Beogradu, Atini, Bukureštu, Kijevu, Sarajevu, Skopju, Sofiji, Tirani i Zagrebu..

iC consulenten je započeo aktivnosti u Srbiji 2003. do 2007. kao podružnica, a od tada kao Srpska kompanija sa domaćim osobljem, isključivo visoko obrazovanim i inženjerima licenciranim u skladu sa zakonima Srbije sa članstvom u Inženjerskoj Komori Srbije, ACES-u (Međunarodno udruženje inženjera konsultanata u Srbiji-FIDIC), Inženjerskoj Komori Crne Gore, IAME – International Association of Maritime Economists.

iC poseduje ISO 9001 – sistem upravljanja kvalitetom za sve aktivnosti u kompaniji uključujući tehničke, administrativne, finansijske, organizacione i operativne, s ciljem da pouzdano i permanentno obezbeđuje zahtevani stepen kvaliteta u svim merama, procedurama i rezultatima kompanije kao što je zahtevano od strane upravljačkog tela. Sistem upravljanja kvalitetom (QMS),njegova pouzdanost i efikasnost se redovno kontroliše od strane nezavisnih akreditovanih oditora, koji redovno potvrđuju usklađenost QMS-a sa zahtevima standard kvaliteta ISO 9001.